Resuming podcast

12 de Març de 2024 a les 12:50

Mes de març actiu a la Biblioteca Joan Margarit amb una àmplia gamma d'activitats culturals

Compartir

Des de clubs de lectura fins a tallers d'escriptura, la biblioteca ofereix diverses opcions per a tots els gustos i edats, preparant-se per un abril igualment dinàmic.

Nacho Garcia i Sandra Serrano en l'entrevista a Ràdio Desvern.

La Biblioteca Joan Margarit de Sant Just s'endinsa en un mes de març ple d'activitats culturals i literàries, segons han compartit els bibliotecaris Sandra Serrano i Nacho Garcia en una entrevista a Ràdio Desvern. 

Avui tindrà lloc la tertúlia del club de novel·la negra a les escoles a les 18:30h, centrada en 'La clau de vidre' de Samuel Dashiell Hammett. És una activitat amb molt d’èxit, ja que ja ha omplert totes les seves places i es fa de forma trimestral.

Demà es farà el club de còmic infantil per a infants d'entre 9 a 11 anys, enfocat en el còmic 'La brigada de las pesadillas' de Franck Thilliez. També és un club amb molt èxit, amb un grup d’infants consolidat i molt motivat.

El divendres 15 de març comença el taller d'escriptura creativa per a dones majors de 18 anys, emmarcat en el Premi Literari Delta i dirigit per Mònica Cano. Aquest taller constarà de sis sessions i, malgrat que les places estan plenes, des de la biblioteca animen a la ciutadania a inscriure's a la llista d'espera.

Dins el marc del club de lectura dels dimarts, es debatrà l'obra 'Enviada Especial' de Jean Echenoz el 19 de març, seguit per 'Els Irredemps' de Cristina Garcia Molina el 16 d'abril, amb la presència de l'escriptora. I el 20 de març tindrà lloc el club de teatre, on es farà la tertúlia de l’obra ‘Entrevistes breus amb dones excepcionals’, de Joan Yago, que està ara al TNC, i el club de lectura infinit, amb el llibre ‘El arte de ensoñar’ de Carlos Castaneda. 

Per als més petits i petites, el 19 de març a les 17:30h, a Can Ginestar, es farà una hora del conte titulada 'La Rateta que escombrava l’escaleta', a càrrec de Martina Escoda. L'activitat està orientada a infants a partir de tres anys i requereix inscripció prèvia.

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, la biblioteca llançarà un espai virtual amb recursos per a nadons i infants, relacionat amb l'activitat TAT!.

I, pel que fa a exposicions, la pròxima serà dedicada a Joan Salvat-Papasseit, amb motiu del centenari de la seva mort. Una exposició molt visual, amb cal·ligrames, els seus poemes, moltes imatges, cites, etc. i destacant el seu vincle amb Sant Just.

 

Els bibliotecaris comenten que el mes d’abril els ve encara més carregat d’activitats, amb motiu de la Primavera Literària i Sant Jordi. Pròximament, anunciaran tots els actes. De moment, podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: