Resuming podcast

13 de Març de 2024 a les 10:10

Contenidors de resta i orgànica tancats a més barris de Sant Just

Compartir

L'ampliació del projecte per a una major recollida selectiva inclou ara barris com el Sud, Illa Walden i d'altres, amb l'objectiu d'assolir un 75% de recollida selectiva.

Sant Just Desvern continua amb l'ampliació del nou model de recollida de residus domiciliaris. El projecte, que ja s'havia implementat en alguns barris, s'està ara estenent a tot el municipi durant el 2024, incloent-hi els contenidors d'orgànica i resta.

Recentment, s'han tancat els contenidors gris i marró en barris com el Sud, Illa Walden, Camp Roig, Basses de Sant Pere, avinguda de la Indústria i en alguns habitatges del Barri Centre. En un futur pròxim, aquesta mesura s'aplicarà també al Barri Nord, Can Modolell i la resta de cases del Barri Centre situades a la part alta de la rambla de Sant Just.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és augmentar el percentatge de recollida selectiva, superant així el llindar del 65% exigit per la Unió Europea i l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a l'any 2035, i assolir un objectiu d'un 75% de recollida selectiva. Aquest esforç forma part del compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, i està inclòs en el Pla d’Acció Municipal 2023-2027.

El nou sistema de recollida utilitza la tecnologia per facilitar el procés: cada llar disposa de dues targetes identificatives que permeten obrir els contenidors d'orgànica i resta. Pròximament, es podrà també obrir els contenidors amb el telèfon mòbil.

Per a aquells que encara no disposen de la targeta, es poden recollir al Casal de Joves fins al 22 de març. En cas de dubtes o incidències, es pot contactar amb l'ajuntament a través de l'adreça electrònica [email protected] o el telèfon 635 86 52 85.

Per a més informació, els interessats poden visitar la pàgina web santjust.cat/residus o seguir @santjustresidus a les xarxes socials.