Resuming podcast

13 de Març de 2024 a les 13:54

Hi haurà una nova ordenança per combatre les olors perjudicials a Sant Just

Compartir

Joan Basagañas, alcalde de Sant Just, respon a les inquietuds ciutadanes a l'espai ‘L’alcalde respon’ de Ràdio Desvern.

Joan Basagañas en l'entrevista a Ràdio Desvern.

L’alcalde de Sant Just, Joan Basagañas, ha tornat a Ràdio Desvern per l’espai mensual ‘L’alcalde respon’, on ha anat responent les preguntes que la ciutadania ha anat deixant, durant els últims dies, a les xarxes de Ràdio Desvern. 

Fent referència al tema de les olors de Ventós, Joan Basagañas ha confirmat que s'està treballant en l'elaboració d'una ordenança per regular les olors molestes al municipi, després de les preocupacions expressades pel veïnat. Basagañas ha destacat que s'ha encarregat a un expert en la matèria la redacció d'un primer esborrany d'aquesta normativa.

El procés de creació de l'ordenança inclourà un procés participatiu obert a la ciutadania, amb la intenció d'aprovar inicialment la normativa en el ple municipal de maig o juny. A més, s'han plantejat mesuraments continus de les olors i la qualitat de l'aire, mitjançant l'ús de dispositius ubicats al barri sud, per tal de definir què s'entén per olors acceptables i perjudicials.

La implementació d'aquesta ordenança permetrà aplicar sancions a les empreses que emetin olors considerades perjudicials per al veïnat i prevenir la instal·lació de noves empreses que puguin generar aquest tipus de molèsties. 

Transport públic

Basagañas també ha parlat de qüestions de transport públic, mencionant que l’autobús JM ha millorat la seva freqüència, a causa de la gran demanda que té, i la línia L77 ha ampliat el seu horari per donar servei a la matinada, per poder anar a primera hora a l’aeroport. També ha explicat que estan treballant amb l’AMB la possibilitat de fer arribar un bus nocturn al barri de Mas Lluí, però considera que serà difícil. 

Reducció de la pressió de l’aigua

Des de l’11 de març, s’ha reduït la pressió de l’aigua al municipi, com a mesura restrictiva a causa de la sequera. Basagañas ha deixat clar que la ciutadania no hauria de notar cap canvi, de moment, ni tan sols els pisos més alts del municipi. Ha volgut fer una crida a la responsabilitat ciutadana per tal de no passar del màxim de litres per dia i habitant establert. 

L’alcalde ha explicat que encara hi ha força habitatges que passen el límit establert i que, si no canvia la situació, l’AMB podria aplicar sancions econòmiques.

En l’entrevista s’han abordat molts altres temes, com el desplegament dels contenidors intel·ligents, el projecte del nou pavelló de Mas Lluí, el canvi d’horari dels precs i preguntes dels plens municipals, l’habitatge de protecció oficial al municipi o diferents obres a la via pública. Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: