Resuming podcast

14 de Març de 2024 a les 12:50

Sant Just impulsa l'autoconsum fotovoltaic amb assessorament especialitzat de La Teulada

Compartir

El servei ofereix orientació professional en eficiència energètica i instal·lació de plaques solars, amb un servei gratuït per a ciutadania i pimes.

El Punt d'Informació Energètica de Sant Just està gestionat per La Teulada, el servei d’àmbit metropolità que assessora la ciutadania en matèria d’autoconsum fotovoltaic. Miquel Martínez Molina, enginyer industrial i assessor energètic, ha explicat en una entrevista a Ràdio Desvern quin és el servei que ofereixen des de La Teulada.

Dirigit tant a la ciutadania com a pimes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el servei està pensat per a aquells interessats i interessades a generar i consumir la seva pròpia electricitat renovable. A més, els serveis d'assessorament que ofereixen inclouen la interpretació de factures elèctriques, informació sobre eficiència energètica i orientació en la implementació d'energies renovables, entre altres.

Martínez Molina destaca que el servei ofereix estudis preliminars sobre la viabilitat de les instal·lacions fotovoltaiques i simulacions personalitzades, incloent-hi càlculs d'estalvi energètic i econòmic. Els avantatges de l'autoconsum fotovoltaic, segons l'expert, inclouen estalvis significatius en la factura de la llum i la reducció d'emissions de CO2, així com empoderament ciutadà en ser productors i consumidors (prosumidors) de la seva pròpia energia.

El servei, que és gratuït, facilita l'assistència en tot el procés d'implementació, des de l'estudi preliminar fins a la legalització i el manteniment. Martínez menciona que els requisits tecnològics per a la instal·lació de plaques són mínims i que el manteniment és relativament senzill, amb una vida útil de més de 20 anys per a les plaques solars.

L’enginyer també ha parlat sobre l'autoconsum compartit entre veïns i veïnes, una modalitat que permet democratitzar l'accés a aquesta tecnologia i optimitzar l'ús de l'energia generada, i també sobre les diferents modalitats d’autoconsum existents.

Per rebre assessorament en qüestions energètiques per part de La Teulada, la ciutadania es pot posar en contacte per correu electrònic a [email protected] o trucar al 645725465. 

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: