Resuming podcast

15 de Març de 2024 a les 12:49

Junts Sant Just considera que al nou pavelló esportiu li manca estratègia i que es podria haver estudiat una altra ubicació

Compartir

Entrevista a Ramon Figuerola, portaveu de Junts Sant Just, per parlar de l’actualitat política santjustenca. 

Ramon Figuerola en l'entrevista a Ràdio Desvern.

En una entrevista a Ràdio Desvern, Ramon Figuerola, portaveu de Junts Sant Just, ha abordat diversos temes d'actualitat política a la localitat. El portaveu ha explicat que el grup municipal no s’oposa a la construcció del nou pavelló esportiu de Mas Lluí, però ha votat en contra per tot un seguit de condicions que fan que no poguessin votar a favor. 

Entre diferents motius, critiquen el canvi d'ubicació respecte a les promeses electorals anteriors i el cost substancialment major del projecte, passant de prop dels 3 milions d'euros a 7 milions d'euros. Figuerola també destaca les preocupacions de la ciutadania sobre la ubicació del pavelló i critica la pressió que l'equip de govern ha exercit sobre els clubs esportius per obtenir suport per al projecte, segons el seu punt de vista. Això ho considera com una pràctica xantatgista.


Quant a les alternatives, Junts Sant Just va proposar l'exploració de terrenys alternatius, com el polígon industrial o la zona on anirà la nova deixalleria. També consideren que el projecte té una manca d’estratègia, ja que creuen que es construirà massa petit pel creixement que encara ha de tenir el municipi, segons el grup municipal. 

Mòduls nou institut escola

S’han abordat altres qüestions en l’entrevista, com la sessió de terrenys al Departament d'Educació per a la ubicació dels mòduls d'un nou institut escola. Junts Sant Just posa de manifest la seva preocupació per la falta d'informació sobre el projecte del nou institut i entén la preocupació que tenen moltes famílies. 

També considera que tindria més sentit que els mòduls s’haguessin ubicat on anirà el nou aparcament al barri de Mas Lluí, al costat d’on es construirà l’institut escola. I ha posat sobre la taula la possibilitat d’haver ubicat el nou pavelló on aniran aquests mòduls, a l’espai de l’antiga brigada.

Polítiques lingüístiques

Figuerola també ha fet referència al prec que va fer la JNC en un ple municipal, sobre l’ús del català a l’Ajuntament. Ha comentat que va trobar molt encertada aquesta queixa i ha explicat que estan treballant una bateria de propostes per fer una política lingüística més potent al municipi.

SAD

També ha parlat sobre la recent vaga de les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) i la possibilitat de municipalitzar aquest servei. Figuerola reconeix els problemes en el conveni amb l'empresa i expressa la necessitat de fer un estudi a fons abans de prendre decisions sobre la municipalització de serveis. A priori, creuen que la solució no és la municipalització, però consideren que s’ha d’estudiar bé, per tal de garantir drets laborals a les treballadores.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: