Resuming podcast

27 de Març de 2024 a les 12:44

La Fundació Integralia DKV, amb seu a Sant Just, impulsa la inserció laboral de persones amb discapacitat

Compartir

Javier de Oña, subdirector de la fundació, destaca el progrés en la conscienciació social i l'empoderament a través de diverses iniciatives d'integració social.

Javier de Oña en l'entrevista a Ràdio Desvern.

La Fundació Integralia DKV, després de la seva arribada a Sant Just el 2019, continua avançant en la seva missió de promoure la integració laboral de les persones amb discapacitat. Javier de Oña, subdirector general de la fundació, ha compartit els detalls sobre l'impacte i el progrés de l'organització en una entrevista a Ràdio Desvern.

El 2022, gairebé 5.000 persones es van beneficiar de les accions de la fundació i més de 600 persones amb discapacitat treballen actualment a l'entitat. De Oña, un dels 9 primers membres de la fundació, destaca el canvi en la conscienciació social respecte als drets laborals de les persones amb discapacitat.

Començant com a operador, De Oña ha viscut tot el procés de creixement de la fundació, arribant a la subdirecció general. La fundació ofereix serveis com contact centers o testing d'accessibilitat i suport a empreses per a la inserció laboral de persones amb discapacitat. A Sant Just, s'ofereixen serveis d'atenció a diverses institucions sanitàries i s'implementen programes d'inserció.

Amb un enfocament especialitzat en tres línies de negoci, la fundació juga un paper clau en l'ajuda a les empreses per complir amb la quota del 2% d'inserció laboral de persones amb discapacitat, encara que De Oña admet que hi ha un gran camí per recórrer, ja que moltes empreses grans encara no compleixen aquesta normativa.

El subdirector també ha destacat l'Escola Integralia, que ofereix formació a persones amb discapacitat per facilitar la seva integració laboral. Aquesta iniciativa posa èmfasi en l'empoderament i la reinserció professional, abordant perfils diversos, des de joves fins a adults amb diverses discapacitats.

De Oña emfatitza la importància de treballar per a les persones amb discapacitat, no només com una font d'ingressos, sinó com una manera d'aportar a la societat i mantenir-se mentalment actius.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: