Resuming podcast

28 de Març de 2024 a les 13:49

‘Cicatrices Doradas’: un viatge pel divorci, de la santjustenca Carme Cámara

Compartir

El llibre emergeix com una guia personal per a qui travessa aquest procés complicat, basada en més de deu anys de reflexió i superació personal.

Carme Cámara en l'entrevista a Ràdio Desvern.

Carme Cámara, educadora social i escriptora santjustenca, ha presentat recentment el seu llibre ‘Cicatrices Doradas’ a Can Ginestar, com a part de les activitats del Dia de la Dona Treballadora. Publicada fa cinc mesos, l'obra ofereix una mirada íntima i personal sobre el procés del divorci.

En una entrevista a Ràdio Desvern, Cámara explica que la motivació per escriure va sorgir de la convicció que la seva experiència personal podia servir d'ajuda i guia a altres persones en situacions similars. El llibre, que va trigar més de deu anys per decidir escriure’l, busca ser una eina útil per a aquells i aquelles que necessitin orientació durant un procés de divorci.

Descrivint el llibre com una "guia sintetitzada", l’autora relata el seu viatge emocional a través del divorci com un període on va experimentar dolor, ràbia i soledat. Reconeix que la fase més intensa va ser quan va començar a veure que la situació era insostenible, un moment en què la vida es va convertir en un repte diari.

Cámara va llegir diversos llibres d'autoajuda durant aquest temps, però cap amb un enfocament semblant al seu. ‘Cicatrices Doradas’ neix d'aquesta manca, aportant una visió femenina i personal a la realitat del divorci. Tot i això, l'autora assenyala que la seva obra no es limita a un públic femení, ja que les emocions i desafiaments que tracta són universals.

La santjustenca també reflexiona sobre els obstacles addicionals que afronten les persones divorciades, com la dependència econòmica i el suport social limitat. Relata que el seu camí cap a la recuperació va implicar treballar la seva autoestima i acceptar la seva “anormalitat” com a part essencial de la seva identitat.

El llibre, disponible a Amazon, és una font de suport i inspiració per a aquells i aquelles que travessen situacions de vida difícils. Cámara ha aconseguit convertir la seva experiència en un missatge d'esperança i resiliència per a tothom. 

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: