Resuming podcast

28 de Març de 2024 a les 13:45

Sant Just ret homenatge a dues figures locals en nous equipaments: Pepita Cuevas i Maria Treserra

Compartir

Consulta el resum del ple municipal del mes de març, celebrat el 27 de març. 

En el ple municipal ordinari de març, celebrat el 27 de març de 2024, es van aprovar per unanimitat els noms de dues dones santjustenques destacades per a dos nous equipaments municipals: el nou equipament de Bellsoleig es dirà Maria Treserra Treserra, mentre que el nou pavelló esportiu de Mas Lluí portarà el nom de Pepita Cuevas Masip.

Maria Treserra (1925-2015) va ser una figura clau en el desenvolupament del barri de la Plana Padrosa-Bellsoleig, implicada en l'Associació de Veïns de la Plana Padrosa des de la seva fundació. Per la seva part, Pepita Cuevas Masip va ser una destacada esportista en patinatge de velocitat, la primera dona espanyola en ser campiona del món en una modalitat esportiva.

Aquesta decisió s’emmarca dins la política municipal de posar noms de dones als equipaments, especialment en el barri de Mas Lluí on tots els carrers porten noms femenins.

Ordenances fiscals

En l'àmbit fiscal, es van aprovar modificacions a tres ordenances fiscals: l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, la taxa per a la utilització especial o privativa de la via pública i dels espais públics, i la taxa de gestió de residus municipals. Aquestes modificacions tenen com a objectiu simplificar els procediments i adaptar-los als requisits actuals.

Modificacions de diversos llocs de treball de l’Ajuntament

Pel que fa a l'organització interna de l'Ajuntament, es va aprovar la modificació de diversos llocs de treball, amb canvis en l'estructura organitzativa i en els complements retributius de certes posicions.

Mocions

El ple també va tractar mocions presentades pel grup municipal VOX, totes rebutjades, incloent-hi una moció sobre les zones de baixes emissions i una altra per la modificació i supressió del ‘Tribut Metropolità’.

Per cloure la sessió, es va llegir una declaració institucional sobre el Dia Internacional de les Dones. 

La sessió completa està disponible al canal de YouTube de l'Ajuntament de Sant Just Desvern.

Podeu consultar el resum del ple detallat en aquest enllaç.