Resuming podcast

2 de Abril de 2024 a les 12:48

'Omega': memòria i cicle de la vida al Castell de Cornellà de la mà de tres santjustenques

Compartir

El col·lectiu uneix pintura, escultura i fotografia en una experiència artística immersiva.

Dorothee Elfring i Laura Baringo en l'entrevista a Ràdio Desvern.

Demà, 3 d’abril, s’inaugura l’exposició 'Omega' al Castell de Cornellà, l'última creació del trio artístic santjustenc 'Living Room', format per Laura Baringo, Montse Baqués i Dorothee Elfring. És la quarta col·laboració del grup després de les seves experiències anteriors a Can Ginestar, Eina Escola de Disseny i el Museu del Paper de Capellades. Avui les hem tingut a Ràdio Desvern. 

Les tres artistes, cadascuna amb una trajectòria diferent en disciplines com la pintura, l'escultura, la fotografia i el vídeo, han unit forces per crear una experiència artística que desafia els límits tradicionals de la col·lectiva artística. En lloc de presentar obres individuals, 'Living Room' ha optat per una fusió de les seves habilitats i estils, creant peces que representen una obra on la individualitat de cada artista queda subsumida en un tot més gran.

El concepte d''Omega' va néixer de la necessitat d'adaptar-se a l'espai únic que ofereix el castell. L'exposició explora temes com la memòria i el cicle de la vida, aprofitant l'arquitectura medieval del castell. La lletra omega, essent l'última de l'alfabet grec, simbolitza el final i l'inici, un concepte clau en l'obra presentada.

Entre les obres destacades hi ha una peça anomenada 'Vida', que encapsula aquesta idea de cicle i transformació. L'exposició consta d'unes 10 obres, amb 5 creacions noves específicament dissenyades per aquest espai. El treball en 'Omega' ha estat un procés col·laboratiu intens, amb discussions i pluja d'idees que han format la base del treball creatiu del grup.

A més de la seva obra visual, 'Living Room' ha creat un catàleg artístic en col·laboració amb Quim Deu, que actua com una peça d'art en si mateixa, acompanyant i expandint les obres exposades. El catàleg, disponible a la sala d'exposició, ofereix una nova perspectiva sobre les peces, mostrant la interacció entre les pàgines i el concepte d'omega.

La inauguració de l'exposició 'Omega' serà demà, 3 d'abril, a les 19h al Castell de Cornellà i romandrà oberta al públic fins al 19 de maig. Encara que no s'han confirmat futures exposicions, el grup 'Living Room' mostra un esperit decidit de continuar el seu recorregut artístic conjunt.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: