Resuming podcast

22 de Abril de 2024 a les 10:09

L’AF Sant Just presenta ‘Retorn a Prípiat, la ciutat desolada’ de David Burillo

Compartir

La mostra fotogràfica, que estarà a La Vagoneta, captura la devastació i l'abandó d’aquesta ciutat ucraïnesa, testimoni silenciós del desastre nuclear de Txernòbil.

L’Agrupació Fotogràfica de Sant Just presenta avui, dilluns 22 d’abril, la mostra fotogràfica titulada ‘Retorn a Prípiat, la ciutat desolada’, a les 19h a la Vagoneta. El fotògraf David Burillo presenta un conjunt de treballs que revelen les escenes de devastació i abandó de Prípiat, Ucraïna, la ciutat fantasma situada a prop de la central nuclear de Txernòbil.

Prípiat va ser evacuada abruptament després del catastròfic accident nuclear d'abril de 1986, convertint-se des de llavors en un testimoni mut de la desolació. A través de les lents de Burillo, es podrà apreciar com la natura i els efectes climatològics, juntament amb els saquejos, han modelat un paisatge gairebé apocalíptic, oferint una visió única de com podria semblar el món sense presència humana.

La mostra inclou fotografies capturades durant dos viatges diferents a la zona d'exclusió, que permeten a l'espectador endinsar-se en les profunditats d'aquesta ciutat congelada en el temps. L'exposició mostra no només la degradació física sinó també la potent narrativa visual de l'impacte humà sobre l'entorn.