Resuming podcast

22 de Abril de 2024 a les 12:03

La santjustenca Daniela Fumadó s'estrena en tragèdia grega amb 'Ifigènia' al Teatre Lliure

Compartir

Sota la direcció d'Alícia Gorina, l'obra presenta una reinterpretació moderna que desafia els estereotips tradicionals i destaca el poder femení.

El cor d''Ifigènia'.

L’actriu i cantant santjustenca Daniela Fumadó estrena aquest 24 d'abril la seva primera incursió en la tragèdia grega amb l'obra ‘Ifigènia’ al Teatre Lliure. Fumadó, conjuntament amb quatre altres actrius, assumeix un rol destacat com a membre del cor, una figura tradicional en les tragèdies gregues que serveix com a pont narratiu entre l'acció escènica i el públic, oferint comentaris crítics sobre els esdeveniments que es desenvolupen.

A les ordres de la directora Alícia Gorina, ‘Ifigènia’ rep un tractament fresc i desafiador. Gorina ha decidit enfocar-se en una visió més humanista i crítica de la història, trencant amb els estereotips tradicionals de la verge sacrificada per explorar temes de poder i autonomia femenina. Aquest enfocament ressalta especialment en les dinàmiques de poder que es despleguen durant l'obra, on les figures femenines són reimaginades com a agents de canvi i resistència.

El cor juntament amb Ifigènia.

El cor, format exclusivament per dones, no només contribueix amb el seu càntic sinó que també pren un rol actiu en confrontar i desafiar les accions dels personatges principals. La intensitat i la complexitat de les melodies que interpreten són el resultat de la col·laboració amb Arnau Vallvé, músic i bateria del grup Manel, i Laia Santanach, la directora musical. El treball en paral·lel de música i actuació ha estat clau, amb sessions diàries que han permès a les actrius aprofundir en la seva comprensió del material i la seva cohesió com a unitat.

Fumadó, qui ha tingut l'oportunitat de treballar al costat de figures establertes de l'escena teatral catalana com Pere Arquillué i Emma Vilarasau, ha expressat com aquesta experiència ha estat profundament formativa. Segons ella, observar i aprendre dels mètodes i de l'ètica de treball d'aquests actors ha sigut tant inspirador com educatiu.

L'obra estarà en cartell fins al 2 de juny, oferint una visió renovada de la tragèdia d'’Ifigènia’.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: