Resuming podcast

23 de Abril de 2024 a les 11:20

Increment en les denúncies i les sol·licituds d'ordres de protecció per violència masclista al Baix Llobregat

Compartir

El 2023 registra un creixement en les accions judicials, tot i que més de la meitat d'ordres de protecció són denegades, segons l'informe anual.

L'Observatori Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat han publicat la Nota Anual de Violència contra les Dones 2023, un informe que detalla les estadístiques de violència masclista a la comarca. Segons el document, durant l'any 2023, s'han registrat 2.289 denúncies per violència masclista, un augment de l'1,2% respecte a l'any anterior. D'aquestes denúncies, un 73,5% van ser fetes directament per les víctimes a través d'atestat policial.

L'informe també mostra un augment significatiu en el nombre d'ordres de protecció iniciades, amb un total de 570 durant el 2023, representant un increment del 29% en el Baix Llobregat. No obstant això, el 55,3% d'aquestes ordres van ser denegades, resultants en 315 ordres de protecció no concedides. El document inclou dades addicionals de l'activitat dels SIAD, la línia d'atenció a les víctimes de violència masclista i altres recursos estadístics relacionats.

Per a més detalls, es pot consultar la nota informativa completa i l’informe complet en aquest enllaç.