L'entitat segueix aquest avui amb el seu cicle de conferències “Del Paleolític a la Romanització”. Aquesta setmana, Anna Gómez Bach, investigadora post-doctoral de la Universitat Autònoma de Barcelona, acostarà a les persones assistents al Neolític i als primers pagesos.
Al Neolític van sorgir les societats productores. Anna Gómez Bach ha explicat que, abans, els éssers humans sobrevivien amb el que tenien al seu entorn però, després, van començar a domesticar animals i a recol·lectar els seus propis aliments. Ho ha dit al JUST A LA FUSTA.
Anna Gómez Bach.
És al Neolític on van sorgir, per tant, les primeres societats productores, al voltant de l’any 10.000 aC al Pròxim Orient. Els grups humans van començar a fer-se sedentaris i a establir-se en zones concretes i, a partir d’aquí, van començar a cultivar aliments i a domesticar animals. Sentim
Anna Gómez Bach.
Tota aquesta informació s’ha anat recollint gràcies a les estructures que muntaven per emmagatzemar i conservar els aliments, com les sitges. Aquest procés va durar uns 2.000 anys. El Neolític, però, també té altres característiques que ha detallat Anna Gómez, la conferenciant d’aquest divendres.
Anna Gómez Bach.
La conferència “Els primers pagesos: el Neolític”, a càrrec d’Anna Gómez Bach, investigadora post-doctoral de la Universitat Autònoma de Barcelona, tindrà lloc avui a les 20h al local de la SEAS, a l’Ateneu.