18 de Maig de 2017 a les 12:56
La festa es dedica, de nou, a les persones refugiades i migrades, i és que l’any passat aquest va ser el tema també. Les entitats que s’hi ha implicat, però, han considerat que calia seguir insistint en aquesta causa. Sant Just és ciutat acollidora des de l’any passat de les persones que fugen de guerres o de la pobresa i que busquen acolliment a Europa.
Dissabte, la plaça de la Pau acollirà durant tota la tarda la Festa de la Pau, sota el lema “Acollim persones migrades i refugiades”. La regidora de Solidaritat, Quima Giménez, assegura que l’objectiu és posar sobre la taula les vulneracions dels drets humans, i que, per això, les entitats implicades han considerat oportú repetir el tema de la festa. N’ha parlat Quima Giménez al ‘Justa la Fusta’.
Per això, una de les activitats posarà els participants en la pell de les persones refugiades, i recrearà com és el viatge que fa una persona migrada des de casa seva fins a Europa. Quima Giménez.
A més, hi haurà tallers de mandales, maquillatge, manualitats per construir una casa, xocolatada i una botifarrada. També hi haurà actuacions de la Colla Gegantera de Sant Just, de Just Gospel Cor, del grup de percussió Bandandarà, de Tutuguri Collective, i dels Diablets, els Dimonis Apagallums de Camablanca i del Drac de Sant Just. El manifest commemoratiu de la jornada el llegiran els infants del Club d’Esplai Ara Mateix i de l’Agrupament Escolta Martin Luther King, a les 20.15h. Segons la regidora de Solidaritat, Quima Giménez, mentre duri la lectura del manifest, no hi haurà cap altra activitat, per tal que tothom escolti què en pensen els infants.
Una vintena d’entitats santjustenques s’hi han implicat en la Festa de la Pau d’enguany, organitzant-la i col•laborant-hi de diverses maneres. Tot plegat, estarà conduït per Roger Cònsul i per l’Escola de Teatre Tamboret, i començarà a partir de les 17.30h, a la plaça de la Pau.
A més a més, demà divendres, a les 19h, a l’equipament de Les Escoles, tindrà lloc una altra conferència, sobre les fronteres i les vulneracions dels drets humans. Es parlarà de la situació actual de les fronteres de Ceuta i Melilla, Grècia, Sèrbia i Palestina, amb santjustencs i santjustenques que han estat al terreny com Yolanda Babiloni (Comunitat Eko), César López (Brigada a Palestina), Júlia Trias (Centre Irídia) i Enric Puig (Hot Food Idomeni). A més, es farà un sopar de carmanyola, on tothom podrà aportar el que vulgui, i hi haurà una actuació musical, a càrrec del violinista César Mateo, molt implicat en la causa de les persones desplaçades. Quima Giménez. Hi actuaran prop d’una trentena de persones.