17 de Febrer de 2022 a les 12:47
Als promotors els movia l’esperit d’esdevenir un mitjà d’informació de tot allò que succeïa a Sant Just Desvern, que arribés al màxim de persones lectores i que fos una eina de participació per a tothom que ho desitgés. Actualment compta amb 5 redactores fixes, una desena de col·laboradors mensuals i 480 subscriptors i subscriptores.
Aquest mes de gener han arribat als 469 números. És per això que hem tingut a Josep Lluís Gil Rivera, cap de redacció, que ens ha explicat una mica més l‘actualitat de la revista.
Josep Lluis Gil als estudis de Ràdio Desvern
Ha remarcat així una llarga i difícil trajectòria que ha superat tots els entrebancs, esdevenint una de les úniques publicacions de la comarca que es mantenen amb un esperit renovat. Ha remarcat que la subsistència econòmica i humana és molt precària, i que s’enfronten a uns temps molt difícils.
Actualment la taula de redacció està formada per cinc persones, uns nombres molt reduïts respecte altres èpoques. D’aquestes cinc persones, la Teresa Reverter i ell mateix s’acaben de constituir com a taula de direcció, un fet nou per la revista que busca donar-li estructura, empenta i consolidar-la, donant pas a les noves maneres de fer.
Al llarg del 2021, La Vall de Verç va començar un camí de renovació important. Primer es va realitzar un canvi de disseny, i també s’han inclòs novetats en els continguts i en la classificació i l’ordenació dels articles.
El passat mes de novembre també van iniciar el cicle dels Debats de La Vall de Verç, nascuts com un reforç de la seva voluntat de provocar discussions sobre temes d’interès i tenir un pes específic a la vida informativa de Sant Just.
Fotografia del darrer debat del cicle
El mateix mes de novembre es va posar també en marxa el Consell Assessor amb la missió de debatre, un cop al mes, sobre el futur de la revista, aportant consells, idees, suggeriments i assistència a la tasca de gestió de la seva publicació.
Gil assenyalava que a l’últim número han volgut fer una crida a participar i a conèixer la revista fent una aposta pel futur, apostant per les xarxes i treballar per una futura edició digital que esperen que apareixi en menys d’un any. Aquest últim repte Gil remarcava que és molt important i alhora molt engrescador per tal de continuar mirant cap al futur.
El contingut de la revista es crea a partir de l’aportació de temes per part de totes les persones redactores de la revista que distribueixen de la millor manera. Gil ha volgut remarcar les limitacions que tenen per tal d’analitzar i desenvolupar en profunditat certs temes d’investigació. Per tal d’assolir aquest repte, des de La Vall de Verç busquen més caps i persones per tal de realitzar articles d’investigació. Busquen així joves que estiguin estudiant periodisme o siguin periodistes que vulguin col·laborar en aquesta direcció, per tal de contribuir en el creixement de la revista.
El proper objectiu de futur de La Vall de Verç és aconseguir aquesta versió digital, un futur digital de la revista que Gil ha volgut remarcar que no deixarà de banda el paper.
Portada de l'últim número de la revista