8 de Abril de 2016 a les 10:55
Axel Pi i Pilar Senpau seran alguns dels convidats. La festa de cloenda arrencarà a les 6 a Les Escoles.
Sant Just acomiadarà el projecte “La memòria de les ciutats” amb una festa de cloenda. I ho fa després de 2 anys de treball de la xarxa temàtica de la RECE i de la presentació de conclusions del projecte a Rivas de Vaciamadrid, el passat mes de gener.
Es tracta d’un acte per difondre la xarxa temàtica que Sant Just ha liderat i coordinat amb 11 municipis per posar en valor experiències i reflexions sobre la gestió del patrimoni històric i cultural. Per reflexionar sobre aquest o altres projectes de “Ciutat Educadora”, s’ha preparat una festa de cloenda. L’acte arrencarà amb la benvinguda dels regidors d’educació i cultura, Just Fosalva i Sergi Seguí, i les conclusions del projecte. D'aquestes, ha parlat el regidor d’educació, Just Fosalva, al “Justa la Fusta”.
La professora de la UAB, Paloma González, serà l’encarregada de parlar de “La construcció de la memòria, un projecte educatiu i col•lectiu”. I tot seguit, hi haurà una taula rodona, conduïda pel presentador de “La Penya del Morro”, Jordi Domènech, amb la participació del bateria de Sidonie, Axel Pi i l’escriptora, Pilar Senpau, entre altres persones de diferents àmbits de la vida local que treballen en la recuperació de la memòria cultural. La festa conclourà al claustre de Les Escoles amb cançons tradicionals i una degustació gastronòmica, amb El Brot i el Celler de Can Mata, dels productes santjustencs de l’any 1929, tal com ha detallat Fosalva. Tot plegat, tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda, a Les Escoles.
A banda de la clausura del projecte, cal recordar que Sant Just va entrar, al mes de gener, a formar part de la comissió de seguiment de la “Red Estatal de Ciudades Educadoras” per als pròxims 2 anys. Ara, s’està treballant perquè les xarxes temàtiques funcionin. També s’està acabant de decidir en quines xarxes s’apuntarà el municipi pel següent bienni. De les 6 xarxes proposades, Sant Just ha triat la Xarxa de Mataró, que parla de l’ús artístic per la cohesió social i la segona, de Vitòria, que tracta sobre que fa la ciutat educadora per lluitar contra les desigualtats.