28 de Gener de 2022 a les 12:18
Aquest és el segon pas que s’havia començat el mes de setembre. Un camí iniciat cap a la transició energètica del municipi recollit al Pla d’Acció Municipal. Això permetrà que els equipaments i l’enllumenat provinguin directament d’energia 100% renovable i pública.
Presentava el punt el regidor de Medi Ambient, Just Fosalva, qui assenyalava que ara es comença per la comercialització d’energia, però que gràcies a la incorporació com a mitjà propi, es podrà utilitzar aquest instrument per desplegar altres polítiques.
Posava com a exemple millorar la gestió de les fotovoltaiques i el seu manteniment, aconseguir assessorament ciutadà en Transició Energètica, i l’ajuda en la creació de les comunitats energètiques locals, un element clau pel canvi real cap a la transició energètica. Es busca així desvincular-se dels grans oligopolis energètics existents, consumint energia d’aprop de manera molt més democràtica i transversal. Una oportunitat per ser més eficients com a municipi, alhora que es tracta de ser actius per seguir millorant i donant exemple.
Es portava així a ple la memòria justificativa que expressa la conveniència i l’oportunitat de l’Ajuntament a formar part de TERSA. Fa una estimació econòmica d’uns 5.400€ anuals d’estalvi respecte el conveni actual, que sumats als punts de suministrament de PROMUNSA, s’arribaria als gairebé 10.000€ de rebaixa respecte la contractació i tarifes actuals. Fosalva exposava així que hi ha una conveniència tan política com econòmica.
Aquest punt va ser aprovat pel PSC, Movem, ERC, la CUP, el regidor no adscrit i la regidora no adscrita i l’abstenció de JuntsXCat.