9 de Gener de 2025 a les 14:10
Marta Malaret en l'entrevista a Ràdio Desvern.
El projecte ‘Reconnectem-nos’, gestionat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Fundació La Roda, comptarà enguany amb la participació de l’Ateneu de Sant Just. Segons ha explicat Marta Malaret, vicepresidenta de l’entitat, a Ràdio Desvern, la iniciativa, que gira al voltant de les addiccions a les tecnologies, arrencarà amb una reunió informativa el 16 de gener a les 18.30 h, a les instal·lacions de l’Ateneu.
L’entitat pretén desenvolupar un projecte d'arts escèniques intergeneracional amb l’objectiu d’aportar visions i experiències diverses sobre el tema. El projecte començarà amb sessions quinzenals que es convertiran en setmanals a partir de febrer. Aquest procés culminarà el 15 de juny amb una presentació del treball final, que podria adoptar múltiples formats dins de les arts escèniques, com teatre, poesia, música o una combinació d’aquests elements.
La direcció artística anirà a càrrec de Gisela, del Teatre de l’Oblit, amb el suport del tallerista Roger Cònsul. Tot i que el projecte inicialment comptava amb una història de vida com a punt de partida, l’exercici creatiu s’estructurarà a través de les aportacions dels participants, mitjançant pluja d’idees i sessions d’experimentació. Malaret ha subratllat que el projecte busca generar consciència sobre l’impacte de les tecnologies i fomentar el replantejament de comportaments relacionats amb l’ús excessiu de dispositius digitals.
Actualment, només dos Ateneus formen part del projecte, però des de la Federació i la Fundació La Roda s’espera que més entitats s’hi adhereixin. L’Ateneu de Sant Just fa una crida per aconseguir participants motivats a contribuir en aquest procés creatiu.
La reunió del 16 de gener servirà per configurar el grup intergeneracional i donar el tret de sortida al projecte. Els assajos tindran lloc setmanalment els dijous al vespre. La vicepresidenta ha destacat la importància del projecte com una oportunitat per experimentar, reflexionar i col·laborar en una creació artística amb un fort component social.
Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: