Resuming podcast

12 de Setembre de 2024 a les 12:02

L’Esbart de Sant Just obre una escola de dansa tradicional per a infants i joves

Compartir

Pol Campoy, responsable del projecte, destaca la importància d’apropar la dansa tradicional i la cultura popular al jovent, amb iniciatives com aquesta nova escola.

L'Esbart de Sant Just actuant en una Festa Major de Sant Just.

L’Esbart de l’Ateneu de Sant Just obre aquest curs una nova escola de dansa tradicional per a infants i joves. Avui hem parlat amb Pol Campoy, l’encarregat d’aquesta escola. Ha explicat que aquest projecte respon a la necessitat de garantir la continuïtat de l’Esbart amb la incorporació de joves balladors, un interès expressat tant pels membres de l’Esbart com per diferents famílies que s’havien posat en contacte amb ells. 

La nova escola funcionarà els dilluns a la tarda, amb grups per a infants des de primària fins a l’ESO. A més, els adults de més de 18 anys podran incorporar-se al grup de grans. Les sessions inclouran exercicis de ritme, flexibilitat i càrdio, amb l'objectiu de mantenir la dansa tradicional viva, tot i que també es farà servir música moderna per dinamitzar les classes.

Pel que fa a la dansa tradicional, Campoy defineix aquesta disciplina com un element essencial del patrimoni cultural català, tot i que reconeix que existeix un cert bloqueig en la seva difusió, especialment entre els joves. No obstant això, destaca com la música en català, i fenòmens recents com la cançó ‘Coti per Coti’, han ajudat a acostar aquests gèneres a nous públics.

Campoy també ha avançat que, durant el curs, els alumnes tindran l'oportunitat de participar en actuacions i ballades, com ara la festa de final de curs, en un ambient sense exigències professionals, on l’objectiu principal és que els participants gaudeixin de l’experiència. A més, remarca que una de les virtuts de l'Esbart és la implicació de les famílies, que poden participar en algunes de les ballades col·lectives.

Per als interessats, hi haurà una jornada de portes obertes el 16 de setembre, abans de l’inici oficial de les classes el dia 23. En aquesta sessió, es farà una introducció al curs i un assaig amb els participants.

Finalment, Campoy també ha destacat l’experiència recent de l’Esbart, que va participar en l'agermanament amb el poble de Cabeza la Vaca, a Extremadura, una oportunitat que va permetre a l’entitat mostrar la cultura popular catalana fora del territori i reforçar els lligams culturals entre comunitats.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: