Resuming podcast

3 de Març de 2025 a les 12:00

Mercè Brey analitza els reptes del lideratge femení en una conferència a Sant Just

Compartir

L’experta en diversitat i inclusió parlarà sobre les barreres professionals que afronten les dones i com equilibrar els models de lideratge.

Mercè Brey, experta en desenvolupament professional de la dona i lideratge inclusiu, ha estat entrevistada a Ràdio Desvern amb motiu de la seva participació en el cicle de conferències DiE Talks, organitzat per l’Associació Dona i Empresa de Sant Just Desvern. La conferència tindrà lloc el dimecres 5 de març a les 20 h i tractarà sobre els reptes i barreres que afronten les dones en el món professional i empresarial.

Durant l’entrevista, Brey ha explicat que la seva trajectòria de més de trenta anys en el sector financer, un àmbit tradicionalment masculinitzat, la va portar a reflexionar sobre les dificultats que encara afronten les dones en l’entorn laboral. Això la va impulsar a dedicar-se a la mentoria i a la recerca sobre lideratge femení i diversitat. Segons Brey, el món empresarial està dominat per un model de lideratge basat en la racionalitat i la competitivitat (que anomena essència alfa), mentre que les dones solen estar més connectades amb una essència omega, centrada en l’emocionalitat, la col·laboració i la flexibilitat. Defensa que cal equilibrar aquests dos models per aconseguir organitzacions més eficients i humanitzades.

En la seva conferència, abordarà conceptes com la síndrome de la impostora, el sostre de vidre i la càrrega mental, que afecten la trajectòria professional de moltes dones. També oferirà eines per afrontar aquestes barreres i potenciar el desenvolupament de les dones en el lideratge i l’emprenedoria. A més, ha subratllat la importància de la diversitat inclusiva, destacant que no només es tracta d’incorporar dones als llocs de decisió, sinó de reconèixer i valorar diferents perspectives, siguin de gènere, edat, cultura o capacitats.

Brey ha insistit que aquest canvi no és només responsabilitat de les dones, sinó que requereix la implicació dels homes, ja que encara ocupen la majoria dels càrrecs de poder. Per això, defensa un canvi de paradigma basat en la col·laboració, no en la confrontació. També ha parlat del seu últim llibre, ‘La millonésima mujer’, on exposa la teoria de la ressonància mòrfica aplicada a la transformació social, animant les dones a liderar aquest canvi cap a un model empresarial més equilibrat.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: