Resuming podcast

16 de Gener de 2024 a les 12:54

Meritxell Virgili presenta 'Per quan arribi l’Olorcè', una exposició que fusiona art i antropologia, amb l’olfacte com a centre d’estudi

Compartir

Explorant el món de les olors: una immersió en la percepció sensorial i la seva relació amb la cultura, a l’Espai de lliure creació Carme Malaret.

Meritxell Virgili en l'entrevista a Ràdio Desvern.

Aquest dijous 18 de gener, l'espai de lliure creació Carme Malaret dona la benvinguda a l’exposició 'Per quan arribi l’Olorcè', de l'artista i antropòloga Meritxell Virgili. En aquesta mostra, Virgili uneix la seva passió per l’art i l'antropologia, explorant el paper de les olors en la nostra cultura.

Virgili, qui ha viatjat extensament i estudiat antropologia, porta la seva experiència i percepcions a l'art, creant una exposició que desafia les convencions. La seva recerca l'ha portat a descobrir com les olors són fonamentals en la connexió dels humans amb el medi ambient i amb la societat.

L'exposició presenta diferents peces artístiques i una sèrie d'activitats performatives, incloent-hi un smell walking, un taller interactiu que convida els assistents a explorar i descriure olors, connectant-los amb el seu entorn cultural i natural. Aquesta experiència olfactiva, que tindrà lloc el dissabte 20 de gener a les 11h, pretén ser una immersió profunda en la percepció sensorial olfactiva i la seva relació amb la memòria i la cultura.

En l’entrevista a Ràdio Desvern, Virgili ha ressaltat la importància de ser conscients del nostre sentit de l'olfacte i com aquesta consciència pot influir en les nostres decisions quotidianes. Ha explicat que els experts consideren que l’olfacte humà pot distingir fins a un bilió d’olors i ha comentat que l’olfacte és una capacitat que sovint es passa per alt en la nostra societat, visualment dominada.

'Per quan arribi l’Olorcè' no només és una exposició artística, sinó també una invitació a repensar i revalorar el nostre sentit de l'olfacte i la seva influència en la nostra vida diària i les nostres relacions amb el món que ens envolta.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: