Resuming podcast

10 de Maig de 2021 a les 13:49

Nous projectes en marxa del Servei de Mobilitat Internacional de Sant Just

Compartir

Durant el 2020, va estar aturada la implementació, però no la redacció o la gestió de projectes de Mobilitat Internacional.

Aroa Carmona, responsable del Servei de Mobilitat Internacional, ens informava avui a Ràdio Desvern, que durant el 2020, van redactar fins a 24 projectes, dels quals 20 van ser presentats i 15 van ser aprovats.

D’aquests 15, a cada un hi intervindrà un mínim de 3 joves i fins a 12 com a màxim, un factor que l’Aroa ressaltava de manera molt positiva, ja que això vol dir que impactarà en molts joves de Sant Just.

N’hi ha set que són cursos de formacions vàries. També hi ha una Key Action 2, que és de llarga durada i s’està treballant amb l’INS Sant Just, ja que és una formació dedicada a persones que treballin amb la formació tan reglada com no reglada.

De projectes per menors d’edat actualment n’hi ha 3, i per majors d’edat 3 més. Aquests últims van dirigits a persones d’entre 18 i 30 anys. Al mes de març va sortir un nou Erasmus Plus que dóna molta prioritat a projectes que tractin el Medi Ambient i Canvi climàtic, la inclusió, i també la digitalització i les TIC.

Ha volgut avançar també que a finals de juliol és molt possible que es pugui tenir el primer intercanvi després de tots aquests mesos inactius. Aquest anirà dirigit a joves menors de 18 anys. Carmona ha indicat que avançarà més informació quan es tracti d’una cosa segura.

Ara mateix, volen ser previnguts, ja que tot i que tenen bones notícies, la situació pot canviar en qualsevol moment. Ha indicat que des del març de 2020 no s’ha fet cap projecte presencial, i per tant fins ara no s’han hagut de preocupar per aquestes restriccions internacionals. De totes maneres, l’Aroa ha explicat que hi ha una pàgina web que reuneix totes les restriccions dels diversos països de la Unió Europea, reopen.europa.eu.

Per a més informació o demanar cita prèvia, podeu enviar un correu electrònic a [email protected]. Podeu escoltar l'entrevista completa aquí: