És una de les conclusions que es desprenen de les 552 enquestes que l’Ajuntament va fer al jovent del municipi al mes de maig.
Per això, la regidoria de Joventut considera que l’orientació, la inserció laboral i l’accés a l’habitatge són aspectes que s’han de treballar perquè els joves puguin fer el seu projecte de vida a Sant Just. Lluís Monfort, regidor de joventut, ho ha explicat a LA PENYA DEL MORRO.
Lluís Monfort.
Un d’aquests pilars, precisament, és l’accés a l’habitatge. Segons Monfort, en els resultats d’aquestes enquestes ha quedat clar que el jovent demana que l’Ajuntament aposti més per la creació de pisos de lloguer que no de compra.
Lluís Monfort.
Les enquestes giraven entorn a cinc temes: emancipació; difusió de les activitats i serveis per a joves; transports; oci i participació.
Pel que fa a les activitats i serveis, de les enquestes es desprèn que la participació dels joves és baixa, i s’ha d’aprofundir en si es deu a que les propostes són poc atractives o en si s’han de millorar els canals de difusió.
D’altra banda, el jovent es queixa del dèficit de transport a Sant Just, especialment, en el nocturn. Des de la regidoria de joventut no s’esperaven que aquesta qüestió fos una de les principals prioritats dels joves. Sentim, de nou, el regidor,
Lluís Monfort.
I en relació a l’oci, troba a faltar espais de trobada alternatius.
I pel que fa a la participació, els joves volen més protagonisme a l’hora de dir la seva. A més, volen estar informats de les decisions polítiques que es prenen a l’Ajuntament.
En aquest sentit, el 79% dels joves de Sant Just no coneixen el Consell de Joventut, cosa que preocupa a la regidoria. Lluís Monfort creu que potser han restringit massa l’accés a aquest òrgan.
Lluís Monfort.
Aquests resultats permeten conèixer les necessitats dels joves de Sant Just entre 12 i 35 anys per tal de desenvolupar el Pla Jove 2012-2015.