10 de Novembre de 2021 a les 12:35
L’any passat, a causa de la pandèmia es van veure obligats a reinventar-se de manera telemàtica amb molt bona rebuda per part del públic, ens ho explicaven en una entrevista a Ràdio Desvern Pere Cano, vocal de l’associació, i Frederic Piqué, tresorer.
Fotografia de la primera conferència del curs amb Imma Fontanals
Es van realitzar un total de 32 conferències setmanals gravades a la Sala Piquet de l’Ateneu de Sant Just, amb un total de 4.700 visualitzacions, i més de 1.200 hores de material. Ho valoren com un èxit, que els ha donat l’empenta per encarar aquesta nova temporada que retorna a la presencialitat.
Ara doncs, tornen de manera presencial amb un canvi de localització, i és que les conferències es faran a l’auditori de l’IES La Mallola, al carrer Andreu Amat 11, d’Esplugues de Llobregat.
De moment ja han començat les conferències que tindran lloc aquest mes de novembre, cada dijous a les 18h de la tarda.
Es va parlar així la setmana passada de “Klimt i Rodin: Art, passió i erotisme”, amb Imma Fontanals, professora d’Història de l’Art. Piqué remarcava en aquest punt la importància, no només dels propis coneixements que se sobreentén que té el o la conferenciant, sinó també de la manera que comunica aquesta informació. Posava de manifest com Fontanals és un gran exemple, ja que crea una atmòsfera amb la seva presència que fa augmentar l’interès dels i les espectadores, convidant-les també a participar i formar part de l’acte.
Cano ha volgut explicar la programació amb la que acabaran l’any. Explicava que es continuarà aquest dijous amb “Els antics regnes del Tibet: l’enigme de Zhang Zhang”, amb el viatger i periodista Toni Arbonès.
El dia 18 arribarà el torn de la conferència “Abans vam ser moros que catalans, el passat islàmic de Catalunya", amb Dolors Bramon, professora de la UB especialista en estudis àrabs islàmics. Finalment aquest mes s’acabarà amb “20 anys d’errors de l’Afganistan a Egipte des del 11-S del 2001” a càrrec de Joan Roura, periodista i especialista en Orient Mitjà.
La programació continuarà el mes de desembre amb Albert Casas, Catedràtic de Geologia de la UB, que parlarà de "El calor intern de la terra". La setmana següent arribarà “La crisi de la sostenibilitat” de la mà de Francesc Lozano Winterhalder, professor de Medi Ambient d’ESADE. El dia 16 en Pere Andreu Jariod parlarà de "La música del Nadal al Barroc".
Cano exposava que es tracta en tots els casos de conferenciants de primer nivell.
Totes les conferències són gratuïtes pels socis i les sòcies, que hauran de mostrar el seu carnet a l’entrada, la resta de persones que vulguin assistir hauran de pagar 5€.
Per més informació podeu trucar al 639.34.54.41, o enviar un correu electrònic a [email protected].