9 de Febrer de 2017 a les 12:51
Lluís Monfort ha participat aquesta setmana a Girona del Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals Waste in Progress. El fòrum ha conclòs que els dos sistemes amb més garanties d’èxit són el model Porta a Porta i els contenidors amb xip.
Ahir va finalitzar a Girona el Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals Waste in Progress, un fòrum on s’han presentat experiències d’èxit de ciutats internacionals amb models que permeten assolir més del 60% de recollida selectiva, com ara, San Francisco, Adelaida, Anvers, Cardiff, Seül, Munic o Tallinn, entre d’altres. Segons Lluís Monfort, el congrés ha conclòs que els dos models més exitosos i els que poden garantir aquests estàndards de recollida són el model Porta a Porta i els contenidors amb xip. Ho ha detallat Lluís Monfort al ‘Justa la Fusta’.
El regidor de Medi Ambient ha assegurat, també, que Sant Just no podrà assolir aquest objectiu de recollida de més del 60% dels residus amb el model de contenidors que tenim actualment. Lluís Monfort.
Des de Movem Sant Just, consideren que el sistema Porta a Porta és el sistema que ofereix més garanties d’èxit. Tot i això, Lluís Monfort recorda que no és una qüestió que hagi de decidir únicament el seu partit, sinó que ha de ser una decisió consensuada per la ciutadania i el consistori.
Ahir també s’hi pronunciava al ‘Justa la Fusta’ el portaveu del Partit Popular santjustenc, Enric Salvadores, que assegurava que cal un canvi de model a Sant Just. També apuntava, però, que el Porta a Porta és un model que implica un gran canvi d’hàbits per part de tots els santjustencs i santjustenques i que, per això, no està del tot convençut de si funcionaria o no.
Dimecres, s'ha convocat un Equip de govern monogràfic per tal d'analitzar l’estat de la qüestió a Sant Just i quina és la feina que s’ha fet fins ara. A més, es parlarà, també, del treball conjunt amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona que, per cert, organitza properament una sortida al País Basc per conèixer l’experiència dels contenidors amb xip. Allà ja s’ha implantat aquest model de recollida amb unes xifres que superen el 70% dels residus seleccionats.