25 de Abril de 2017 a les 12:52
L’empresa gestiona des de fa anys a Sant Just serveis com la Deixalleria municipal, la recollida de mobles vells i la recollida de residus tèxtils, i fa uns 8 mesos va posar en marxa una nova planta al poble, que dóna feina a més de 40 persones vulnerables.
Des de fa 20 anys, Solidança treballa en la inclusió d’aquest col•lectiu, a través de la gestió dels residus municipals, roba, voluminosos i la reparació d’aparells elèctrics i electrònics. Ara, a més, acaba de convertir-se en la primera planta autoritzada de tot l’Estat per preparar electrodomèstics per ser reutilitzats. Ho ha avançat al ‘Justa la Fusta’ la directora i gerent de Solidança, Isabel Gimeno. Això suposarà la creació de llocs de treball qualificat dins de l’àmbit dels anomenats green jobs, és a dir, llocs de feina vinculats amb el medi ambient.
La setmana passada, es va inaugurar la planta del carrer Treball, número 5, que compta amb un espai de 4.000 m2 i dóna feina a una quarantena de persones en risc d’exclusió. La seva principal funció és la gestió de residus tèxtils, a través del programa Roba Amiga, i a la recuperació i reutilització d’aparells elèctrics i electrònics. La inauguració va comptar amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa; la presidenta de la Federació d’empreses d’Inserció de Catalunya, Catalina González; Josep Maria Fisa, president de Solidança; i de l’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, que van fer un recorregut per les instal•lacions.
Des que Solidança es va crear, ha treballat activament per la formació i ocupació de persones en risc d’exclusió. De fet, l’any passat, més del 60% dels participants del seu itinerari formatiu han trobat feina. Sentim, de nou, Isabel Gimeno.
A Sant Just, com dèiem, l’empresa gestiona serveis com la Deixalleria municipal (que ha dona feina a una dotzena de persones), la recollida de mobles vells i la recollida de residus tèxtils. I també se n’encarrega de la gestió dels contenidors Roba Amiga al Baix Llobregat, dels quals, n’hi ha 7 a Sant Just. Isabel Gimeno.
Ara, Solidança treballa per potenciar l’economia circular i per la reutilització, i també col•laborarà en el nou concepte de Deixalleria municipal que es vol instaurar a Sant Just, una deixalleria de 3a generació. Isabel Gimeno, directora i gerent de Solidança, n’ha donat més detalls.
Solidança també gestiona el Punt Net que es troba cada dimecres al mercat ambulant de la plaça Camoapa, on es recullen aparells elèctrics i electrònics per reparar-los, oli usat, entre d’altres.