Resuming podcast

5 de Maig de 2021 a les 11:37

Un estudi analitza l'impacte que ha tingut la Covid-19 en joves i adolescents de Sant Just

Compartir

La Diputació de Barcelona ha dissenyat un estudi de salut pública mitjançant enquestes a l’alumnat de 4t d’ESO dels centres públics i concertats de Sant Just, amb l’objectiu d’explorar la percepció de l’estat de salut, els hàbits d’alimentació, la sexualitat, l’estat d’ànim i les relacions interpersonals d’aquest grup d’edat.

Enguany, una part important de l’estudi s’ha centrat en analitzar l’impacte que ha tingut la Covid-19 en joves i adolescents i els efectes col·laterals del confinament i les restriccions. Aquests són alguns dels resultats més destacats de l’enquesta, realitzada a 118 alumnes de l’Institut de Sant Just i el Col·legi Madre Sacramento.

Davant la pregunta com et sents ara en comparació amb abans de la pandèmia, més del 50% dels nois i noies els angoixa més el futur i els costa més concentrar-se, el 37,5% de les noies ha afirmat que té més ansietat, davant el 54,7% dels nois.

La majoria dels nois i noies han marcat regular com a resposta davant la pregunta “com t’has adaptat als canvis que ha implicat la pandèmia?".

Durant els mesos de confinament, el 50% dels i les joves ha tingut problemes per fer els deures, el 43,2% ha patit tensions familiars, el 48,4% ha tingut sensació d’aïllament i el 31,4% ha notat una manca d’espai íntim propi.

Per últim, la pandèmia també ha accentuat l’ús de la tecnologia entre joves i adolescents, amb un 62% que afirma desatendre obligacions per navegar per la xarxa, i fins a un 58,5% diu que sovint o a vegades passa més temps a internet que amb els amics i amigues.