Resuming podcast
Entrevista a Silvana Vogt, escriptora santjustenca
28/03/2025

Entrevista a Silvana Vogt, escriptora santjustenca

Entrevistes de La Rambla

AI

L'entrevista del dia a Ràdio Desvern l'hem fet a Silvana Vogt, escriptora i llibretera nascuda a Argentina, i establerta a Sant Just Desvern fa anys. Vogt ha estat una de les 13 persones seleccionades per participar a la Residència Literària Finestres, un espai de creació per a escriptors que valora "com un regal" perquè podrà tancar-se i escriure durant un mes, en un entorn idíl·lic, a la Costa Brava. L'escriptora explica com va conèixer l'oportunitat de fer la residència i què la va motivar a presentar-se al procés de selecció. Durant l'entrevista ha compartit com viu la seva passió per l'escriptura i la lectura, i les seves expectatives pel projecte literari que desenvoluparà a la residència aquest octubre.

També ha parlat del seu nou llibre, El fino arte de crear monstruos, una novel·la que ha trigat 17 anys a completar, ambientada en un poble marcat per catàstrofes naturals i inspirada en la seva infantesa. Vogt ha reflexionat sobre el canvi de llengua entre el català i el castellà a l'hora d'escriure i com això influeix en el to i la forma dels seus textos. Finalment, ha recordat amb entusiasme la presentació del llibre a l’Ateneu de Sant Just, on va comptar amb la participació de l’escriptor Eduard Márquez, i ha celebrat la bona acollida del llibre en els clubs de lectura.

Marcadors

Presentació de la convidada i context literari
Compartir

Silvana Vogt és presentada com una figura rellevant en el món literari, es destaca la seva trajectòria internacional i l'associació amb la Residència Literària Finestres.

Motivació per la residència i projecte literari
Compartir

La conversa s'endinsa en la decisió de Silvana de participar en la residència, la selecció entre nombroses propostes, i com aquest repte li obre espai per dedicar-se al seu projecte literari i nou llibre.

Rutina d'escriptura i influència del paisatge
Compartir

Es debateix com l'entorn, la tranquil·litat i el paisatge influeixen en la creació literària, ressaltant la importància del silenci per desenvolupar un projecte creatiu.

Planificació, interaccions i expectatives de projecte
Compartir

S'analitzen les condicions necessàries per a l'escriptura, les interaccions amb altres autors i les expectatives a curt termini per avançar en la promoció i desenvolupament del projecte literari.

Història i procés de creació del segon llibre
Compartir

Silvana explica el llarg període de creació de *El Fino Arte de Crear Monstros*, la dualitat d'escriure en la seva llengua materna versus altres idiomes, i els diversos reptes que ha superat en aquest procés creatiu.

Canvi de llengua i diferències estilístiques
Compartir

La conversa se centra en el repte del canvi de llengua a l'hora d'escriure, destacant com la veu literària es transforma quan es passa del català al castellà, així com les diferències en el procés creatiu entre ambdós idiomes.

Infantesa i vivències que inspiren la narrativa
Compartir

Es relata com les experiències personals i les catàstrofes viscudes durant la infantesa han influït en la temàtica i la narrativa del seu llibre, aportant un toc emotiu i autèntic a la història.

Presentació del llibre, clubs de lectura i tancament
Compartir

Es discuteix la presentació pública del llibre, les interaccions amb el públic i com aquestes activitats, com els clubs de lectura, tanquen l'entrevista amb un sentiment de comunitat i entusiasme per la literatura.