Resuming podcast

24 de Gener de 2022 a les 12:34

El proper dissabte 5 de febrer s’inaugura a l’espai MercArt l’exposició 'MONS. El món propi'

Compartir

Es presentarà l’obra de sis artistes: Hernán Ardila, Biel CapLlonch, Patricia Dauder, Anna Dot, Miquel Planas i Sarah Reva Mohr. 

Aquesta és la primera exposició d’un cicle anual organitzat per Laura Baringo i Quim Déu, a qui hem tingut avui als micròfons de Ràdio Desvern. 

Baringo ha explicat com l’Ajuntament li va proposar portar la Sala MercArt durant un any, i ella va convidar al Quim Déu. Van decidir així conjuntament com seria interessant dur a terme un projecte que tingués una duració d’un any. Van acordar que la temàtica vinculant seria “MONS”, i que es separaria en tres exposicions: el món propi, el món reflex i dual, i el món utòpic. La primera d’aquestes comença el proper 5 de febrer, la segona el mes de maig, i l’última a finals del mes de setembre. 

Es tracta d’un seguit d’exposicions d’una durada aproximada de dos mesos i mig cadascuna. Es busca presentar una sèrie d’artistes de Barcelona o de fora, que siguin reconeguts i que tinguin un recorregut internacional. Paral·lelament busquen que l’exposició estigui relacionada amb el poble, és per això que al llarg d’aquests dos mesos i mig s’acompanyaran d’una sèrie d’activitats que parlaran des d’altres narratives.

A MONS, Baringo i Déu busquen presentar un conjunt d’artistes, amb un total de 18 d’artistes dividits entre les tres exposicions. Es dividiran així en sis artistes a cada exposició, dividits equitativament en tres dones i tres homes. Es posarà així en rellevància la quantitat de móns que tenim tots i totes, uns móns que en el cas dels i les artistes mostren al públic. No volien així mostrar un món individual a cada exposició, sinó que es vol buscar la interrelació entre el col·lectiu.

De moments doncs, es podrà visitar el món propi dels sis artistes esmentats, una exposició que estarà disponible fins el proper 24 d’abril. Podeu recuperar l'entrevista sencera tot seguit: