Resuming podcast

20 de Maig de 2022 a les 12:26

Arriba la primera Jornada Antifeixista a Sant Just Desvern

Compartir

Al Casal de Joves se celebra aquest dissabte la primera Jornada Antifeixista que organitza la nova Plataforma Antifeixista de Sant Just Desvern, que es va presentar al Casal el passat mes de febrer.

Hem tingut als micròfons de Ràdio Desvern a la Clàudia Santilari, membre activa de la Plataforma Antifeixista de Sant Just que ens ha explicat amb detall d’on surt aquesta iniciativa i en què consistirà l’acte.

"La Plataforma neix com a resposta a actes feixistes que han tingut lloc en el nostre municipi, amb la voluntat de visibilitzar el problema, i reunir entitats, col·lectius i persones per dir prou al feixisme."

Santilari explicava que fa tot just un any es va fer una manifestació arrel d’uns actes feixistes que van patir unes veïnes del poble. Va ser en aquest moment que es va decidir iniciar la Plataforma, que s’havia de presentar a finals de l’any passat però que per tema de pandèmia i mesures s’han vist obligats a aplaçar fins aquest cap de setmana, en que tindrà lloc aquesta primera jornada.

Fotografia de la manifestació de l'any passat

Així, la jornada comptarà amb la següent programació. Es començarà a les 11 h amb una batucada dels Dimonis Apagallums de Camablanca a l’esplanada del Casal. Tot seguit, a les 11.30 h es comptarà amb ponències del Gimnàs Popular Matilde Landa i de Pol Andiñach a l’esplanada del Casal. A la mateixa hora al parc Roquetes, hi haurà una Gimcana Infantil. A la 13h, concert de Pau Alabajos, un cantautor valencià de temàtiques antifeixistes, acompanyat d’un vermut a l’esplanada del Casal. Per acabar, a les 14h hi haurà un dinar popular, amb botifarrada i opció vegana

Una de les ponències és de Pol Andiñach, conegut a les xarxes socials com a “Cuellilargo”, que farà la presentació del seu nou llibre “Tothom pot ser antifa”.  En el llibre, l’autor ens insta a declarar-nos categòricament antifeixistes, un moviment que afirma que ha de ser ampli i divers i on hi pugui cabre tothom. Ho fa donant exemples i maneres de lluitar contra el feixisme que no impliquen la confrontació física, contra actuacions que, tot i no ser violentes, són rotundament i innegablement feixistes. Tothom, tingui l’edat, el temps o les habilitats que tingui, pot trobar la seva forma de participar en aquesta lluita.

L’acte és obert a tothom. Santilari explicava que l’única activitat que compta amb tiquets limitats és el dinar popular, que es repartirà fins a exhaurir existències.

L’objectiu principal recalcava, és visibilitzar que existeixen al nostre municipi aquest tipus d’accions feixistes des de fa temps, unes accions que cal combatre. Fins al moment, no hi havia una Plataforma que unís tots aquests col·lectius, entitats i persones antifeixistes. És un fet que passa bastant afirmava, sobretot per arribar a persones que desconeixen els fets i que creuen que no passa. Cal visibilitzar així deia, que aquests fets continuen passant i ens toquen de ben a prop. 

La jornada començarà demà a les 11h del matí al Casal de Joves, i transcorrerà al llarg de tot el dia fins les 18h.